Z Benešova do Kanady - část první ROZHODNUTÍ

1. 11. 2023, Redakce
Benešovský odchovanec Aleš Fiala prošel všemi mládežnickými kategoriemi modrožlutých. První rok v dorostu již nepřidal. Začal si plnit svůj velký sen. Studovat a hrát hokej v Kanadě.

Vždy ho bavily jazyky. A nesmírně ho bavil hokej.
Chtěl studovat školu, kde se bude hovořit anglicky. Moc takových škol, kde můžete skloubit hokej a studium v angličtině, podpořené silným ročníkem 2008, není.

"Fajla" si tedy sednul k počítači a hledal program pro mezinárodní studenty. Rozeslal přihlášky a do pár dnů mu přišly rozdílové zkoušky. Ty udělal na výbornou a byl zařazen do mezinárodního programu, kde si mohl vybrat ze zemí jako Irsko, Austrálie, Španělsko nebo Kanada.
No běžte na hokejistu se sluníčkem nebo s Irskem, volba byla jasná.

Následovala náročná akce s vyplňováním dokumentů pro imigrační oddělení a pobyt v Kanadě vůbec. Aleše neminula ani cesta do Vídně na kanadskou ambasádu ohledně biometrických údajů a povolení k pobytu.

Mezitím Aleš dělal další rozdílové zkoušky, tentokráte již na školu, která měl program pro mezinárodní studenty, navíc také obor vědu a výzkum, který chtěl Fajla studovat.
Přijat, znělo rozhodnutí, a tak novou školou se stala Woodstock High School New Brunswick. To však nebylo vše. Rodina Fialů musela začít shánět novou, náhradní rodinu pro Aleše. Vzhledem k požadavku školy s hokejovým týmem se musela hledat rodina, která je ochotna přijmout na rok hokejistu, protože v Kanadě je to velký závazek, rodina musí Fajlu vozit na tréninky i zápasy. Povedlo se. A tak poslední týden v srpnu si Aleš zabalil, uronil společně se svojí rodinou pár slz na letišti a vydal se směr zemi, které se říká kolébka hokeje.

Jaká byla cesta, první seznámení nebo try out do hokejového týmu? O tom zase v dalších dílech.

Zápasy
logo
1. KOLO, Junioři
HC Tábor HC Lev Benešov
so 21. 9 16:10
logo
2. KOLO, Junioři
HC Lední Medvědi Pelhřimov HC Lev Benešov
pá 27. 9 19:15
Tabulky
5. Beroun 0 0:0 0
6. Pilsen Wolves 0 0:0 0
7. Spartak Žebrák 0 0:0 0
8. Benešov 0 0:0 0
9. DDM Č. Budějovice 0 0:0 0
10. 0 0:0 0
Statistiky

Nebyly nalezeny žádné statistiky.