Hodnocení sezóny 23/24 A týmu

24. 2. 2024, Redakce
Hodnocení A týmu uplynulého ročníku nemůže být veselé. Jak se na nepodařenou sezonu dívá Michal Kaňka, asistent trenéra a člen vedení? A v upřímné výpovědi se nad nepodařeným ročníkem zamýšlí i kapitán David Starec.

Tento ročník se jistě musí hodnotit jako neúspěšný, že ano?

Souhlasím, po dlouhé době jsme nepostoupili do play off, to beru jako neúspěch.

Jaké byly hlavní příčiny, které k nepovedenému ročníku vedly?

Příčin bylo několik, po minulé sezoně skončilo několik hráčů. Zranil se Ondra Fedoročko,Tomáš Mareček, Lukáš Holánek začal hrát až před vánočním obdobím, a já se zranil hned na začátku. Když to sečtu, chybělo nám nějakých padesát branek. Hodně utkání jsme prohráli o branku nebo dvě, tady nám ty góly a body chyběly. Sice jsme do kádru zařadili mladé kluky, odchovance, ale ti hráli své první zápasy za dospělé a nedokázali nahradit ty, kteří odešli nebo chyběli.

První polovina soutěže byla vyrovnaná, zlom přišel ve 14. kole, kdy jsme prohráli s Černošicemi a poté nedokázali do konce základní části bodovat, čím to bylo?

Asi celkovým přístupem. Všichni hráči si musí uvědomit, že s takovýmto přístupem hrát dobře nelze. Paradoxem je, že v tomto období začal hrát Lukáš Holánek a všichni si asi mysleli, že to uhraje sám.

Byli hráči "pod dekou"? Chtěli, ale nešlo to?

Nevím, to je otázka spíše na ně.

Prohráli jsme obě derby, zvlášť to ve Vlašimi bylo ostudné.

Vlašim letos poskládala dobrý tým a jejich forma gradovala po Vánocích, což se ukazuje i teď v play off, kde se jim velmi daří. To však nemění nic na tom, že derby je svátek a musí se bojovat tak, aby se vyhrálo. To ve Vlašimi jsme měli odehrát bezpochyby důstojněji.

Určitě jste analyzovali, proč se sezona nepovedla, co zlepšit příští rok?

Jedním slovem všechno. Od prvního do posledního člena týmu. Kluci si musí uvědomit, že jsou jeden tým, že každý nemůže hrát v první lajně, ale že každý post je v týmu důležitý. Nejvíce se musí zlepšit docházka na tréninky a přístup k nim, a nakonec i k zápasům. V dnešní době se ani krajská liga bez výše zmíněného nedá hrát kvalitně.



Jak to viděl kapitán David Starec

Už na začátku sezóny jsme věděli, že bude náročná. Bohužel nám chybělo oproti minulému ročníku několik hráčů. Navíc se hned v prvních zápasech zranili další hráči. Chyběl nám střelec, který by pravidelně dával branky a zbytek se k němu přidal.

I tak jsme chtěli proklouznout do play off. První zápas se Žebrákem ukázal, že cesta nebude jednoduchá... když už jsme otáčeli utkání se Žebrákem, následovala lekce v Černošicích. To nás trošku probralo, začali jsme hrát jako tým, změnili jsme hru, bojovali. Měli jsme však spoustu zápasů, ve kterých jsme prohráli o jeden nebo dva góly a i když jsme vedli, nedokázali jsme ten zápas dovést do vítězného konce.

Od prosince se zase tohle všechno vytratilo a už jsme neudělali ani bod, což nepamatuji. Určitě nám chyběla i fyzická kondice. Předešlé ročníky jsme tyhle zápasy dokázali strhnout na svoji stranu. Nejvíce nás srazila defenzivní hra. Dělali jsme strašně moc individuálních chyb a soupeř nás za ně trestal.

Jak jsem zmínil, od prosince jsme neudělali ani bod. Smutné na tom je, že jsme neprohráli pro to, že bychom byli horší hráči, ale právě proto, že jsme nefungovali jako tým a neměli jsme tam to srdíčko.
Vrcholem bylo prohrané derby ve Vlašimi, které to vše podtrhlo.
Za A tým hraji už nějakých patnáct let. Když si vzpomenu na první sezóny po tom, co skončila druhá liga, jezdilo se na zápasy třeba jen ve dvanácti lidech. Ale těch dvanáct borců tam nechalo všechno a i když se prohrálo, odcházelo se ze vztyčenou hlavou.
Každý se musí zamyslet nad tím, co pro tým udělal a chce udělat v příští sezóně a proč vlastně hokej za Benešov hraje. Především přístup některých mladších hráčů se musí změnit. Musí si uvědomit, že je potřeba, aby se začali prosazovat a tým se stavěl na nich. Máme hodně hráčů kolem pětatřiceti.

Musí se prostě makat, bez toho nejde hrát už ani kraj. Je to hokej a bohužel nebo možná bohudík, i ten nejlepší tým může mít sezónu, která se nepovede.
Věřím, že my si to vybrali letos, zase do toho šlápneme a příští ročník bude úplně o něčem jiném.

Na závěr bych chtěl poděkovat všem, kteří nás letos podporovali, i když naše výkony nebyly dobré.

Zápasy
logo
6. KOLO, Dorost
HC Lev Benešov HC Buldoci Neratovice
3:5
logo
2. KOLO, Dorost
HC Lev Benešov HC Slavoj Velké Popovice
3:2
Tabulky
8. DDM Č. Budějovice 24 98:91 34
9. Kutná Hora 22 113:107 30
10. Český Krumlov 24 90:101 28
11. Velké Popovice 22 87:136 19
12. Benešov 22 64:120 12
13. Telč 24 37:253 0
Statistiky

Nebyly nalezeny žádné statistiky.