Turné hokejového týmu Cornell University s benešovskou stopou

3. 8. 2024, Redakce
Během srpna si čeští hokejoví fanoušci budou moct užít atraktivní hokejovou podívanou. Do České republiky totiž poprvé zavítá špičkový tým americké univerzitní NCAA Cornell Big Red. Ten se v poslední sezoně i s pomocí českého útočníka Ondřeje Pšeničky vytáhl mezi nejlepší osmičku soutěže, když ho ve čtvrtfinále vyřadili pozdější šampioni. Na domluvení této konfrontace měl lví podíl benešovský rodák a odchovanec Dan Svoboda.

"Splnil se mi jeden hokejový sen. Podařilo se nám zrealizovat turné hokejového týmu Cornell University do Česka a na Slovensko. Rád bych vás či vaše známé tímto pozval na zajímavý hokej. Cornell patří k top týmům americké NCAA a půjde o výjimečnou konfrontaci (první vůbec v Česku)."

Cornell University sehraje celkem čtyři zápasy:

HC Sparta Praha vs. Cornell University, neděle 11. 8. 2024 od 16:00, Fortuna Arena, Praha 7, Holešovice

Univerzitní liga ledního hokeje (ULLH) vs. Cornell University, úterý 13. 8. 2024 od 19:30, Stadion HC Slavia Praha, Eden

HC Energie Karlovy Vary vs. Cornell University, středa 14. 8. 2024 od 17:30, KV Aréna, Karlovy Vary

HK Nitra : Cornell University, pátek 16. 8. 2024 od 18:30, Zimní stadion HK Nitra.




Za Cornell nyní hraje Čech Ondřej Pšenička, odchovanec Sparty. "Já jsem za Cornell hrával před čtvrtstoletím. Tenkrát to byl pro českého hokejistu „unikát”. Nicméně ještě stále tato sportovně-akademická cesta není českými hokejisti a hokejistkami využívána dostatečně. A obecně velmi stojím o to, aby se sport ještě více propojoval se vzděláváním, ať už otevřením dveří našim sportovcům do NCAA nebo dalším posouváním např. české ULLH (Univerzitní liga ledního hokeje)."

Fakt, že u nás v Česku většina vrcholových hokejistů a celkově sportovců musí volit mezi vrcholovým sportem a studiem, je z mého pohledu plýtvání talentem (sportovního, akademického i z pohledu pracovního trhu). V americké NCCA na to mají dobrý dobrý slogan: “More than 99% of NCAA athletes go pro…. in something else than sports.” Zároveň je konkrétně v hokeji asi třetina hráčů v NHL z univerzitní NCCA ligy, dodává Dan.

A na závěr připojuje: "Před pár lety jsme s Miro Šatanem (bývalou hvězdou NHL a nyní předsedou Slovenského hokejového svazu) vyslali výběr slovenských juniorů na turnaj do USA před skauty NCAA a zavedli tím novou tradici propojení slovenského hokeje s americký univerzitním. Zájezd Cornellu k nám je další krok k propagaci „student-athlete“ myšlenky v našich končinách. Snad na to s našimi sportovci navážeme dalšími úspěšnými kroky."

Hra Cornellu? Rychlost a hity, zápasy týmu z NCAA budou bavit:
https://www.youtube.com/watch?v=mcy9kYsPS8w

Pšenička: V Cornellu se na Spartu i Prahu těší:
https://www.hcsparta.cz/clanek.asp?id=Psenicka-V-Cornellu-se-na-Spartu-i-Prahu-tesi-16245

Dva členové Síně slávy, devět Stanley Cupů a olympijské zlato! Jaké hvězdy vychoval Cornell?:
https://hokejkv.cz/clanek.asp?id=Dva-clenove-Sine-slavy-devet-Stanley-Cupu-a-olympijske-zlato-Jake-hvezdy-vychoval-Cornell-14381

NCAA poprvé v Česku. Kdo změří síly se Spartou nebo výběrem Univerzitní ligy?:
https://www.livesport.cz/zpravy/hokej-ullh-ncaa-poprve-v-cesku-kdo-zmeri-sily-se-spartou-nebo-vyberem-univerzitni-ligy/nVdPauh2/#:~:text=Sv%C5%AFj%20trip%20po%20%C4%8Cesku%20zah%C3%A1j%C3%AD,hokejov%C3%BD%20program%20v%20Karlov%C3%BDch%20Varech.

Zápasy
logo
1. KOLO, Junioři
HC Tábor HC Lev Benešov
so 21. 9 16:10
logo
2. KOLO, Junioři
HC Lední Medvědi Pelhřimov HC Lev Benešov
pá 27. 9 19:15
Tabulky
5. Beroun 0 0:0 0
6. Pilsen Wolves 0 0:0 0
7. Spartak Žebrák 0 0:0 0
8. Benešov 0 0:0 0
9. DDM Č. Budějovice 0 0:0 0
10. 0 0:0 0
Statistiky

Nebyly nalezeny žádné statistiky.